В Алжирі на кордоні з Лівією оголошено повну боєготовність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Алжирі на кордоні з Лівією оголошено повну боєготовність

532
Алжир відправив на кордон з Лівією сім тисяч жандармів і п'ять армійських батальйонів, щоб не допустити проникнення злочинних елементів з "Аль-Каїди в країнах ісламського Магрібу" (АКІМ), передає ИТАР-ТАСС з посиланням на алжирську газету "Експрессьйон".
"Те, що відбувається в Лівії, можна розглядати як ще один шанс, наданий терористам, що посилюється іноземним вторгненням", - прокоментував рішення уряду міністр закордонних справ країни Мурад Меделсі.
"Оголошено максимальну боєготовність, особливо у зв'язку з тим, що глава держави відправляється 5 квітня в Таманрассет. Немає і мови про те, щоб чогось не передбачити у забезпеченні безпеки на півдні країни", - вказує газета "Експрессьйон".
На кордони відправлені 7 тисяч жандармів і п'ять армійських батальйонів, щоб "не допустити переправлення зброї і просочування" активістів Аль-Каїди в Алжир. Аль-Каїді "вдалося обзавестися важким озброєнням і зенітними ракетами за рахунок своїх нових союзників - лівійських повстанців", відзначає видання.
Про роль Аль-Каїди в участі повстанського руху в Лівії прямо заявляв президент країни Муамар Каддафі, схожі висновки зробив і командувач військами НАТО в Європі адмірал Джеймс Ставрідіс. Передбачається, що слід Аль-Каїди в бунтівному уряді Бенгазі є фактором, який утримує американський уряд від озброєння повстанців бойовою технікою.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас