Україна та ЄС розпочнуть модернізацію ГТС в червні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна та ЄС розпочнуть модернізацію ГТС в червні

Енергетика
148
Україна і Європейський Союз планують у червні за рахунок коштів міжнародних фінансових установ почати модернізацію української газотранспортної системи. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.
"Перший стик буде зварений у середині червня. Сюди спеціально приїжджає єврокомісар з енергетики (Гюнтер Оттінгер), і в його присутності ми починаємо модернізацію магістрального газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород". Це перша частина модернізації нашої ГТС за участю міжнародних фінансових установ з ЄС", - сказав Бойко.
Він також назвав політичним проект російського "Газпрому" з будівництва газопроводу "Південний потік".
"Ми не можемо допустити реалізацію політичного проекту, який не має нічого спільного з інтересами нашої держави", - підкреслив він.
Бойко нагадав, що раніше Україна планує будівництво терміналу з регазифікації зрідженого природного газу та укладення угоди з Азербайджаном про поставки ЗПГ в Україну.
Нагадаємо, за підсумками міжнародної конференції в Брюсселі (Бельгія) 23 березня 2009 року було прийнято спільну заяву Кабінету Міністрів і Європейської комісії, згідно з якою уряд зобов'язався забезпечити відповідно міжнародними стандартами прозорість і відкритість позичальника, призначеного для здійснення модернізації ГТС.
У свою чергу міжнародні фінустанови висловили готовність профінансувати модернізацію української газотранспортної системи.
У квітні 2010 року Європейський банк реконструкції та розвитку заявив про можливість виділити 400-450 млн доларів на модернізацію української ГТС.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас