Нафта дорожчає на позитивних статданих з КНР, торгується на рівні 107,05 дол. за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на позитивних статданих з КНР, торгується на рівні 107,05 дол. за барель

Енергетика
131
Нафта дорожчає в п'ятницю на тлі продовження конфлікту в Лівії, а також позитивних статданих з КНР, які підтримали очікування зростання попиту в цій країні, повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість травневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) склала $107,05 за барель, що на $0,33 (0,31%) вище рівня 31 березня.
Побоювання можливого затягування конфлікту в Лівії ростуть на даних про те, що війська Муамара Каддафі відбили у збройної опозиції місто Рас-Лануф на сході Лівії, яке є великим центром нафтової промисловості країни, а також виробили нові обстріли іншого великого нафтового центру - міста Брегга.
Між тим, Китайська асоціація логістики та закупівель повідомила про перше за чотири місяці прискорення темпів зростання ділової активності у виробничому секторі КНР. Індекс активності зріс у березні до 53,4 пункту з 52,2 пункту в лютому.
"Є сигнали, що високий попит на нафту в Китаї збережеться, у той час як ситуація на Близькому Сході залишається напруженою, - відзначає аналітик London Capital Group Глен Уорд. - Це надає підтримку нафтовому ринку".
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на травень на лондонській біржі ICE Futures піднялася на $0,01 (0,01%) - до $117,37 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас