Ціна нафти мало зміниться на наступному тижні на тлі ситуації в Лівії та Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна нафти мало зміниться на наступному тижні на тлі ситуації в Лівії та Японії

Енергетика
131
Ціна нафти, ймовірно, практично не зміниться за підсумками наступного тижня, повідомляє агентство Bloomberg.
П'ятнадцять із 31, або 48% аналітиків, які брали участь в опитуванні агентства Bloomberg, не очікують значних змін цін на наступному тижні. 11 респондентів (35%) чекають підвищення, а п'ятеро прогнозують зниження.
Весь цей тиждень з Лівії надходили суперечливі повідомлення про розвиток конфлікту між прихильниками і супротивниками Муамара Каддафі. Як відзначає керуючий директор Commodity Broking Services Джонатан Барратт, "ринок має тенденцію рухатися в той чи інший бік в залежності від успіхів лівійських повстанців. Коли опозиціонерам супроводжує удача, нафта починає відчувати тиск, а як тільки Каддафі намагається відновити контроль над ситуацією, побоювання щодо поставок зростають".
У той час як ситуація в Лівії загрожує надовго дестабілізувати поставки нафти з країні всього арабського світу, катастрофа в Японії може призвести до помітного спаду ділової активності по всьому світу, що в кінцевому підсумку зробить негативний вплив на попит на енергоносії.
"Ціни на нафту будуть коливатися біля позначки $105 за барель, змазана картина пов'язаних з геополітикою побоювань щодо поставок і можливості постраждати через ситуацію в Японії попиту продовжують надавати приблизно рівний тиск на ціни", - вважає аналітик Again Capital LLC Джон Кілдуфф.
Минулого тижня більшість експертів (46%) очікували зниження цін на нафту. Вартість квітневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) з понеділка по четвер зросла на $1,32 (1,3%) - до $106,72 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас