НУ проти надання іноземцям права купувати землю сільгосппризначення у разі введення її ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НУ проти надання іноземцям права купувати землю сільгосппризначення у разі введення її ринку

Нерухомість
193
Партія "Наша Україна" виступає проти надання іноземцям права купувати землі сільськогосподарського призначення у разі введення ринку землі в Україні.
Про це сказано в повідомленні прес-служби партії.
"Продаж землі іноземцям суперечить інтересам громадян і всієї нашої країни. Дозвіл на продаж української землі іноземцям приведе до контролю іноземців над агропромисловим комплексом України, який сьогодні вже входить до трійки найбільших експортерів сільськогосподарської продукції", - вважають члени НУ.
За їхніми прогнозами, маючи у власності українську землю, іноземці будуть керуватися не продовольчими потребами України або соціальними проблемами українського села, а попитом на міжнародних ринках.
"Продавши землю іноземному капіталу, держава втратить реальні важелі на аграрному та продовольчому ринках і остаточно закріпиться в статусі сировинного придатка для розвинених країн", - сказано в заяві.
На думку членів партії, доцільніше було б застосувати принцип довгострокової оренди іноземцями земель сільгосппризначення.
"Замість продажу землі необхідно застосувати принцип довгострокової оренди, яка сприятиме іноземним інвестиціям. Уже сьогодні, за деякими оцінками, у використанні агрохолдингів із часткою іноземного капіталу перебуває майже 10 млн га сільськогосподарської землі України. Оренда повинна бути єдиним способом використання українських земель іноземними компаніями", - вважають партійці.
Вони підкреслюють, що такий підхід переважає у всіх розвинених країнах, зокрема у Франції, США, Канаді, Ізраїлі.
Як повідомляло агентство, 29 березня перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова заявила, що у разі введення ринку земель сільськогосподарського призначення право їх купувати повинно бути надане іноземцям, які б захотіли працювати на цих землях.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас