Профспілки: Підвищення мінімальної зарплати - це першоквітневий жарт Уряду? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профспілки: Підвищення мінімальної зарплати - це першоквітневий жарт Уряду?

Казна та Політика
842
Українці не відчують підвищення мінімальної заробітної плати через підвищення тарифів на електроенергію та інфляцію. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Національного форуму профспілок України (НФПУ), коментуючи заяви чиновників про підвищення з 1 квітня мінімальної зарплати до 960 грн.
"Це підвищення виглядає як першоквітневий жарт уряду. Перед тим, як хвалитися підвищенням зарплати до 960 грн, треба подивитися, на скільки зросли ціни на продукти, пальне та комунальні послуги. Індексація зарплат абсолютно не відповідає рівню інфляції", - заявив голова НФПУ Мирослав Якибчук.
Він підкреслив, що за останній рік ціни на продукти зросли на 8,6%, а інфляція склала 8,3% за офіційними даними, і 10-18%, за оцінками незалежних експертів.
"Про яке підвищення зарплат може йти мова, якщо зараз розмір зарплати працівника I розряду повинен лише перевищувати прожитковий мінімум? Тобто, навіть якщо ця зарплата буде вищою хоча б на гривню, цей пункт буде виконаний. Замість цього необхідно повернутися до встановлення тарифної ставки працівника на рівні 120% від мінімальної заробітної плати, як було раніше. Крім того, потрібно підвищити зарплату працівників до розмірів реальної вартості споживчого кошика", - підкреслив голова НФПУ.
Як повідомлялося, з 1 квітня 2011 року відповідно до Закону про бюджет підвищився розмір мінімальної заробітної плати до 960 грн. З цього ж дня тарифи на електроенергію підвищилися на 15%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас