ФРС США виявилася одним зі спонсорів лівійського керівництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США виявилася одним зі спонсорів лівійського керівництва

Казна та Політика
770
Федеральна резервна система США виявилася мимовільним спонсором режиму лівійського лідера Муамара Каддафі. Із звіту відомства, який наводить Bloomberg, випливає, що починаючи з жовтня 2008 року нью-йоркський офіс Arab Banking Corporation (ABC), який частково належить лівійському уряду, отримав понад 70 кредитів від ФРС США.
Загальна сума запозичень ABC під час так званих "дисконтних вікон", що проводились американським аналогом центробанку в 2008-2010 роках, досягла 35 млрд доларів. На той момент лівійському уряду належали 29% акцій Arab Banking Corporation. У грудні минулого року суверенний фонд Libyan Investment Authority, який управляє коштами від продажу лівійської нафти, довів свою частку в ньому до 59%.
Як пояснює Agence France-Presse, позикові кошти були отримані до березня 2010 року, тобто майже за рік до початку громадянської війни в Лівії. Примітно також, що штаб-квартира ABC розташована в Бахрейні, тому він уникнув санкцій, введених США проти лівійських фінансових інститутів наприкінці лютого.
Виступаючи в понеділок, 28 березня, у телезверненні до нації, президент США Барака Обама заявив, що Вашингтон "збереже" 33 млрд доларів, заморожені на лівійських рахунках, щоб потім передати їх на відновлення цієї північноафриканської країни.
Нагадаємо, в березні до фінансових санкцій проти режиму Муамара Каддафі приєдналися країни Євросоюзу, у тому числі Росія.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас