СОТ оцінила незаконні держсубсидії Boeing в 5,3 мільярда доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОТ оцінила незаконні держсубсидії Boeing в 5,3 мільярда доларів

Казна та Політика
127
Згідно з 900-сторінковою доповіддю СОТ, незаконні державні субсидії корпорації Boeing з 1989 року склали близько 5,3 мільярда доларів. Про це в четвер повідомляє Agence France-Presse.
Зокрема, компанія отримала 2,6 мільярда доларів через NASA і "невизначену" суму за програмами міністерства оборони США. Крім того, завдяки податковим пільгам, встановленим штатом Вашингтон і на федеральному рівні, Boeing була незаконно субсидована на 2,3 мільярда доларів. При цьому податкові пільги на території штатів Іллінойс і Канзас на суму близько 0,5 мільярда доларів незаконними субсидіями не визнали.
Як зазначив єврокомісар з торгівлі Карел Де Гюхт, субсидії Boeing призвели до того, що інтересам ЄС було завдано істотної шкоди: продажі Airbus скорочувалися і компанія втратила ринки збуту. Раніше в Airbus стверджували, що в результаті недобросовісної конкуренції їх збитки в сегменті цивільних літаків у період з 2001 по 2006 рік склали 45 мільярдів доларів.
Тим часом в Boeing заявили, що СОТ підтвердила підозри у незаконних субсидіях Airbus з боку ЄС. Як стверджує американський виробник, європейська компанія отримала по різних каналах не менше 20 мільярдів доларів.
Суперечка про незаконні субсидії між Boeing і Airbus триває з 2004 року. Як вважають експерти, у підсумку дві компанії, швидше за все, будуть змушені реструктурувати частину держсубсидій і укласти мирову угоду, додає агентство.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас