Австрійська поліція затримала грабіжника в масці Обами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрійська поліція затримала грабіжника в масці Обами

Кримінал
131
Грабіжник, який скоїв кілька пограбувань банків у масці президента США Барака Обами, затриманий поліцією Австрії, повідомляється на сайті BBC News.
Зловмисника вдалося взяти під варту у четвер, 31 березня, незабаром після чергового нальоту, що стався в місті Форнах у федеральній землі Верхня Австрія. За даними поліції, він наставив на службовця банку зброю, забрав гроші і зник на автомобілі. Приблизно через годину грабіжника заарештували в прилеглому лісі. Там же знайшли маску Обами, зброю і викрадені гроші.
Як повідомили в поліції, чоловік, уродженець Німеччини, може бути причетний щонайменше до шести інших пограбувань банків з 2008 року. У всіх злочинів схожий почерк: незадовго до закриття відділення грабіжник з сумкою через плече входив до банку, погрожував співробітникам сріблястим пістолетом і, забравши гроші, їхав на машині. Автомобілі використовувалися кожного разу різні.
Найбільша сума, яку йому вдалося винести, - 40 тисяч євро. Те пограбування відбулося в червні 2009 року. Передостанній злочин було скоєно в січні 2011 року, коли з відділення банку в Ханденбергу також у Верхній Австрії викрали близько 10 тисяч євро.
Маску Обами грабіжник використовував з 2009 року, а до неї одягав маску старого, уточнює BBC News.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас