Чиновників зобов'язали звітувати про гроші на закордонні відрядження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновників зобов'язали звітувати про гроші на закордонні відрядження

Казна та Політика
522
Міністерство фінансів України внесло зміни до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон. Відповідний наказ Мінфіну від 13.03.98 №59 затверджено у новій редакції (наказ Мінфіну від 17.03.2011 №362). Про це повідомила прес-служба Мінфіну на офіційному сайті відомства.
Зокрема, внесені доповнення про необхідність знайомити осіб, яких відряджають, з кошторисом своїх витрат або з довідкою-розрахунком за виданим авансом, а також з вимогами нормативно-правових актів щодо звітності про використання коштів, виданих на відрядження.
Службові поїздки тривалістю менше доби працівників дипломатичних установ, які перебувають за кордоном у довгостроковому відрядженні, - не вважаються відрядженнями, - йдеться в узгодженому з МЗС України роз'ясненні. До цього пункту належать поїздки, пов'язані з супроводом українських делегацій і посадових осіб, отриманням і відправкою багажів, кур'єрської та командирської пошти в аеропортах, морських і річкових портах, на вокзалах.
В інструкції також надано роз'яснення про порядок здійснення відмітки уповноваженої посадової особи Державної прикордонної служби України в закордонному паспорті або документі, що його замінює.
Інструкція також доповнена переліком документів, які повинні подаватися до звіту про використання коштів, наданих на відрядження.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас