Банк Японії може почати видачу екстрених кредитів для боротьби з наслідками катастрофи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії може почати видачу екстрених кредитів для боротьби з наслідками катастрофи

Казна та Політика
138
Банк Японії розглядає можливість видачі екстрених позик банкам країни, щоб стимулювати кредитування компаній, що постраждали від землетрусу, цунамі і аварії на АЕС у Фукусімі, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.
План, деталі якого поки не розкриваються, може бути винесений на обговорення ради директорів ЦБ цього місяця. Найближчі засідання Банку Японії відбудуться 6-7 і 28 квітня.
За даними джерел, кредити можуть надаватися ткрміном на рік за ставкою 0,1% річних, тобто біля верхньої межі встановленого ЦБ діапазону базової відсоткової ставки.
Напередодні з закликом до Банку Японії підтримати японські компанії, які потрапили в скрутне становище, звернулася спеціальна бюджетна комісія уряду, а також Keidanren, найбільша лобі-група підприємців Японії.
Три найбільші банки країни повідомили, що тільки за перші два тижні після землетрусу компанії Японії звернулися до них по кредити на загальну суму 2,6 трлн ієн, що становить близько 1,3% їх сумарного кредитного портфеля.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас