Президент Португалії розпустив парламент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Португалії розпустив парламент

Казна та Політика
232
Президент Португалії Анібал Каваку Сілва розпустив парламент. Позачергові вибори призначені на 5 червня 2011 р., передає РБК з посиланням на ВВС.
До цього моменту прем'єр-міністр Жозе Сократеш буде виконувати обов'язки глави тимчасового уряду цієї держави.
Як заявив Сілва, таке рішення було прийнято у зв'язку зі складною політичною ситуацією в країні - уряд і опозиція ніяк не можуть домовитися з вирішення економічних і соціальних проблем у Португалії.
Відзначимо, рішення президента країни пішло слідом за відставкою 23 березня ц.р. прем'єр-міністра Сократеша, який покинув свій пост через провал бюджету, серйозно урізані соціальні витрати. Як причину такого кроку політик назвав відмову всіх опозиційних партій підтримати пакет антикризових заходів, який дозволив би домогтися скорочення дефіциту країн. Проте екс-прем'єр продовжує відігравати помітну роль в політиці і в черговий раз переобраний на посаду генерального секретаря правлячої Соціалістичної партії.
Нагадаємо, 29 березня ц.р. міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's (S&P) знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Португалії з BBB до BBB-, а короткостроковий рейтинг - з A-2 до A-3. Прогноз по рейтингах був встановлений "негативний".
Як тоді зазначалось, Португалії загрожує подальше зниження рейтингу, якщо ситуація радикально не зміниться на краще.
Відзначимо, для Португалії це було вже друге зниження за тиждень - 25 березня агентство вже опускало суверенний рейтинг країни на один щабель. Тепер рейтинг цієї європейської країни вже впритул наблизився до спекулятивної категорії, яка починається з рівня BB + і нижче.
Нагадаємо, лавиноподібне зниження рейтингів (минулого тижня рейтинг Португалії опустив і Ficth, а ще раніше - Moody's) відбулося після провалу урядової програми, що передбачала зниження бюджетних витрат.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас