Тримісячна стабілізація цін на бензин завдала "Лукойлу" 14 млн дол. збитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тримісячна стабілізація цін на бензин завдала "Лукойлу" 14 млн дол. збитків

Енергетика
499
За неповні три місяці 2011 року стабілізація цін на українських АЗС завдала компанії "Лукойл" 14 млн дол. збитків.
За інформацією ZN.UA, саме це стало однією з причин того, що глава компанії Вагіт Алекперов привіз до Києва свій варіант меморандуму українського уряду з власниками нафтопереробних заводів.
У результаті документ (текст якого досі не оприлюднено) все-таки був підписаний главою російської компанії, незважаючи на той факт, що, обрізавши Одеському НПЗ "Лукойлу" обидва трубопровідні маршрути постачання нафти і тим самим зупинивши завод, українська влада вимагає його запустити, а заодно і наполягає на відмові від підвищення цін на АЗС.
Після церемонії підписання меморандуму Алекперов заявив, що без трубопровідних поставок завод не запуститься (хоча раніше Міненерго обіцяло, що робота Одеського НПЗ відновиться у квітні).
Не порадував меморандум і колегу Алекперова з ТНК-ВР Германа Хана: порушену росіянами проблему імпортних нафтопродуктів і необхідності введення мит прем'єр Микола Азаров назвав перебільшеною, відзначивши важливість міжнародних зобов'язань України. А на пропозицію обнулити ПДВ на імпорт нафти в Україні глава уряду заявив, що навряд чи Кабмін зможе задовольнити побажання нафтопереробників у повному обсязі.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас