Постанову про продовження квот на експорт зерна не опубліковано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Постанову про продовження квот на експорт зерна не опубліковано

Аграрний ринок
190
Постанову Кабінету міністрів про продовження Україною квотування експорту зерна, прийняту, за повідомленням міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка, 30 березня, не опубліковано в офіційних виданнях, що юридично означає припинення дії квот з 1 квітня цього року.
Як відзначили агентству "Інтерфакс-Україна" учасники ринку, вони не знають, в якому режимі зараз має здійснюватися експорт зернових.
"Нам не зрозуміло, який режим експорту зараз діє", - сказав президент Української зернової асоціації Володимир Клименко.
При цьому один з операторів ринку припустив, що навряд чи хтось з експортерів зможе скористатися цією правовою колізією. Експерт не виключив, що затримка з публікацією постанови про продовження квотування експорту зерна пов'язана з певними юридичними процедурами.
Як повідомлялося з посиланням на міністра аграрної політики і продовольства Миколу Присяжнюка в середу, уряд продовжив квотування експорту зерна до 30 червня 2011 року, одночасно збільшивши квоту на кукурудзу на 2 мільйони тонн.
Нагадаємо, що раніше президент України Віктор Янукович вимагає, щоб після 31 березня, коли закінчується термін дії квот на експорт зерна, було підготовлено відповідний акт, який би замінив їх, у разі необхідності, митними заходами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас