"Київгаз" у 2011 році додатково спрямує на модернізацію 28,7 млн. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київгаз" у 2011 році додатково спрямує на модернізацію 28,7 млн. грн.

Енергетика
261
ПАТ "Київгаз" додатково направить в 2011 році 28,7 млн. грн. на модернізацію за рахунок збільшення інвестиційної програми на цю сумму. Про це УНІАН повідомили в прес-службі компанії.
У повідомленні йдеться, що збільшити обсяги інвестицій в модернізацію газових господарств дозволило підвищення з 1 квітня 2011 р. Національною комісією регулювання електроенергетики (НКРЕ) тарифів на транспортування і поставку газу за регульованим тарифом для газопостачальних підприємств.
Як зазначив голова правління ПАТ "Київгаз" Сергій Горовий, нові тарифи дозволять компанії додатково отримати 28,7 млн. грн. в 2011 р. І саме за рахунок цих коштів "Київгаз" збільшить власну інвестиційну програму на 2011 р.
"Для киян збільшення "Київгазом" коштів на інвестпрограму означає профілактику масштабних аварій, посилення надійності газових мереж, а отже, безпеку всього міста", - вважає Горовий.
За рахунок додаткових надходжень "Київгаз" планує збільшити обсяги заміни газопроводів в центрі Києва, в тому числі біля НСК "Олімпійський, які вичерпали термін експлуатації. Крім того, вказане підвищення дозволить "Київгазу" збільшити витрати на технічне обслуговування і ремонт мереж, будівництво та реконструкцію станцій катодного захисту.
"Ми розуміємо, що, переглянувши тарифи, НКРЕ уважніше буде контролювати виконання нами інвестпрограми. "Київгаз" готовий до активних дій, особливо коли цьому буде сприяти влада на всіх рівнях", - переконаний глава компанії.
Він нагадав, що протягом декількох років тарифи на транспортування і поставку газу мали дуже низьку інвестиційну складову, що робило неможливим модернізацію газового господарства по всій Україні. Системні зрушення в цьому напрямку почалися лише в 2010 р.
Нагадаємо, 24 березня НКРЕ переглянула тарифи газопостачальним компаніям на транспортування і поставку газу з 1 квітня 2011 р. У результаті перегляду ПАТ "Київгаз" тариф на розподіл природного і нафтового газу складе 66 гривень за 1 тис. куб. м без ПДВ (до цього тариф становив 53,2 грн. за 1 тис. кубометрів без ПДВ), на поставку природного газу за регульованим тарифом - 21,8 грн. за 1 тис. куб. м без ПДВ (16,5 за 1 тис. кубометрів без ПДВ).
30 грудня 2010 НКРЕ затвердила інвестиційну програму ЗАТ "Київгаз" на 2011 р. в обсязі 27,4 млн. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас