Поблизу Мелітополя побудують вітрову електростанцію на 500 МВт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поблизу Мелітополя побудують вітрову електростанцію на 500 МВт

Енергетика
818
У Запорізькій області виділили землю для вітрової електростанції. Інвестор витратить на проект 600 мільйонів доларів.
Керівництво Мелітопольської райдержадміністрації та представники ТОВ "ЮроКейп Юкрейн І" підписали договір оренди земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування вітрових електростанцій, повідомили в прес-службі Запорізької облдержадміністрації.
Вітряна електростанція буде розташовуватися на території двох районів - Мелітопольського та Приазовського, і буде мати потужність 500 МВт. Для порівняння, це на 100 МВт більше ніж на Київській ГЕС і в 3 рази менше, ніж виробляє ДніпроГЕС в Запоріжжі. Загальний кошторис проекту - 600 млн євро.
Згідно з інвестиційними зобов'язаннями, після підписання договору оренди на землю ТОВ "ЮроКейп Юкрейн І" повинен зробити відповідні внески на розвиток соціальної сфери до бюджетів Мордвинівської сільської ради та Мелітопольського району.
Нагадаємо, в листопаді, презентуючи Національні проекти Президента, їх куратор Владислав Каськів заявив, що до 2014 року на альтернативну енергетику буде витрачено близько 33,6-56,0 млрд грн приватних інвестицій.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас