В Британії встановлять пам'ятник з молочних зубів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Британії встановлять пам'ятник з молочних зубів

53
Британських дітей попросили віддати молочні зуби, що випали, які передбачається використовувати для створення пам'ятника стовбуровим клітинам.
Ідея створення пам'ятника належить професору біології Імперського коледжу Лондона Сарі Ренкін. Втілювати задум буде художниця Джина Чарнецкі, повідомляє medportal.ru.
Ренкін заявила, що використання стовбурових клітин є однією з основних етичних проблем сучасної медицини. За її словами, більшість людей вважають, що стовбурові клітини можна отримати виключно з ембріонів.
Однак, крім зародків, джерелом таких клітин можуть бути тканини сформованого організму, в тому числі жирова, кістковий мозок, пуповина і молочні зуби. У зв'язку з цим Ренкін і Чарнецкі мають намір побудувати пам'ятник стовбуровим клітинам, отримання яких не пов'язане з руйнуванням ембріонів.
Монумент буде виконаний у вигляді двометрового палацу з коралів. Для його створення Чарнецкі планує використовувати каучук. Зовні пам'ятник буде покритий молочними зубами. За оцінками художниці, для цього знадобиться близько 12 тисяч зубів. Після побудови арт-об'єкт буде по черзі виставлений у декількох британських музеях.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас