Сума виплат вкладникам "Родовід банку" становить близько 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сума виплат вкладникам "Родовід банку" становить близько 1 млрд грн

Казна та Політика
937
На сьогоднішній день сума виплат вкладникам "Родовід банку" становить близько 1 млрд грн. Про це на прес-конференції заявив заступник голови Національного банку України (НБУ) Ігор Соркін, передає кореспондент FINANCE.UA.
Він підкреслив, що відсотки по внесках будуть виплачуватися повністю, за тією ставкою, яка була в "Родовід Банку" на момент укладення договору, і в тій валюті, в якій розміщувався депозит.
Крім того, він зазначив, що штрафи до вкладників, які достроково розірвали депозитний договір, застосовуватися не будуть.
"Люди переживають, що до них будуть застосовані штрафні санкції, передбачені в договорі з "Родовід Банком" - там 1%... Ми обговорили це питання з керівництвом НБУ та "Ощадбанку" і прийняли рішення, що штрафи в даній ситуації стягуватися не будуть - люди отримають всі свої відсотки", - заявив Соркін.
Для вкладників, які з певних причин не можуть прибути у відділення "Ощадбанку" для отримання коштів (фізично хворі або люди похилого віку), за словами заступника голови НБУ, також передбачена можливість отримання коштів на дому.
"Будуть створені групи, які будуть приходити до таких людей додому, і виплачувати гроші за пред'явленням паспорта, ідентифікаційного коду та договору про підписання депозиту. Вже на наступний день співробітник банку принесе виплату. Тому ці люди будуть забезпечені теж", - підкреслив Соркін.
На запитання, які гарантії повернення вкладів у повному обсязі може надати "Ощадбанк", відповів його голова правління Сергій Подрєзов.
"Ощадбанк" не є членом фонду гарантування вкладів - з однієї причини: у нас 100% гарантія повернення всіх вкладів державою. Нам і не треба бути учасниками - все гарантує держава", - підкреслив банкір.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас