Вартість нафти під час торгів коректується різноспрямовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість нафти під час торгів коректується різноспрямовано

Енергетика
204
Ціни на нафту в п'ятницю коректуються різноспрямовано на тлі побоювань про те, що виробництво "чорного золота" в Лівії не відновиться найближчим часом, а політичний конфлікт пошириться на країни - виробники нафти на Близькому Сході, свідчать дані торгів.
Вартість травневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах у Нью-Йорку станом на 7:27 мск зросла на 0,35 долара, або на 0,33% - до 107,07 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,06 долара, або на 0,05% - до 117,30 долара за барель.
"Лівія - це ключ. Ринок реагує на те, що роблять сили коаліції. Коли повстанців супроводжує успіх, нафта опиняється під тиском, коли Каддафі отримує перемогу, виникають побоювання з приводу регіону", - заявив менеджер сіднейського Commodity Broking Services Pty Джонатан Баррат.
Лівія - восьмий за величиною виробник нафти серед країн - учасниць Організації країн - експортерів нафти. За даними ОПЕК, запаси нафти в Лівії в 2009 році склали 46,4 млрд барелів, газу - 1,549 трлн кубометрів.
Після початку збройного протистояння між прихильниками і противниками Муамара Каддафі в середині лютого поточного року в Лівії серйозно постраждала нафтова інфраструктура, що призвело до різкого зниження видобутку та експорту "чорного золота". За даними на 11 березня, Лівія з початку заворушень скоротила видобуток нафти в 6-7 разів, видобуток впав на 1,4 млн барелів на день - до 200-300 тис. барелів на день.
В 2010 і 2009 роках в Лівії добували в середньому 1,56 млн барелів нафти на день. Основними імпортерами лівійської нафти є Італія, Німеччина, Іспанія, Франція, Китай, США. Менші обсяги імпортують також, зокрема, Австрія, Великобританія, Греція, Швейцарія.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас