Попов звинуватив у відчуженні київських земель Черновецького і Довгого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов звинуватив у відчуженні київських земель Черновецького і Довгого

Нерухомість
321
Глава Київської міської державної адміністрації Олександр Попов допускає, що незаконні дозволи на землевпорядну документацію при відведенні земель у столиці надавали заступник Київського міського голови - секретар Київради Олесь Довгий або сам мер Леонід Чернівецький. Про це він заявив під час виступу на сесії Київради.
"Справа в тому, що дозвіл на розробку землевпорядної документації, в порушення Земельного кодексу України, міг бути наданий одноосібно секретарем Київради або міським головою", - зазначив Попов.
За словами Попова, в період з 2007 по липень 2010 року Київрада безкоштовно передала різним юридичним особам у власність 364 га рекреаційних земель у заповіднику Жуків острів і 415 гектарів особливо цінних земель в Національному музеї народної архітектури та побуту України "Пирогово" і прилеглих зелених зонах заповідника Конча-Заспа.
За словами глави КМДА, фактично за безцінь у власність або в довгострокову оренду приватним особам роздані 1771 га земель в зелених зонах.
Загалом, за даними Попова, кияни втратили 34% загальної площі парків, скверів, лісів. "Щоб надати всьому цьому вид законності, Київрада 526 разів змінювала Програму розвитку зелених зон Києва, виключаючи з неї ділянки, зайняті зеленими насадженнями. Зараз на цих територіях встановлюють будівельні паркани, вирубують дерева", - зазначив Попов.
Крім того, в цей же період, повідомив глава КМДА, декілька терміново створених кооперативів безкоштовно отримали у власність понад 360 гектарів резервних земель на житловому масиві Троєщина, передбачених для винесення промислових зон з центру міста.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас