Рахункова палата виявила порушення в роботі Держкомпідприємництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата виявила порушення в роботі Держкомпідприємництва

Казна та Політика
407
Держкомпідприємництва не забезпечував системного та повноцінного виконання основних завдань бюджетної програми "Керівництво та управління у сфері регуляторної політики та підприємництва", відповідно, і ефективного використання державних коштів. Про це УНН повідомили в прес-службі Рахункової палати, яка провела аудит використання комітетом коштів державного бюджету в 2009-2010 рр.
"Переважна більшість визначених на 2009 р. пріоритетних напрямків діяльності комітету залишились нереалізованими. Держкомпідприємництва не зумів виконати в повному обсязі покладені на нього завдання урядової програми "Подолання впливу світової фінансово-економічної кризи та поступальний розвиток", яка мала на меті створення сприятливих умов для посткризового розвитку економіки України. Не реалізовано і більшості заходів Державної програми економічного і соціального розвитку України на 2010 р., виконавцем яких був Держкомпідприємництва", - йдеться в повідомленні.
Аудит виявив, що кількість перевірок щодо дотримання законодавства з питань дозвільної системи, ліцензування та держреєстрації скоротилася в 2010 р. в порівнянні з 2009-м майже в п'ять разів - 229 проти 1158. А повна ліквідація в квітні 2010 р. територіальних органів взагалі припинила державний нагляд за видачею документів дозвільного характеру, ліцензуванням та реєстрацією суб'єктів господарювання на рівні адміністративно-територіальних одиниць.
"Перевіркою встановлено, що Держкомпідприємництва в порушення чинного законодавства наділив створене ДП "Інформаційно-ресурсний центр" функціями з формування та ведення Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. В результаті центр в 2009-2010 рр. безпідставно отримав доходів на суму 76,7 млн грн у вигляді плати за видачу державними реєстраторами витягів, довідок, виписок з реєстру, надання приватним нотаріусам доступу до нього, за резервування найменування юридичної особи і т. п. Такі кошти згідно із законом належать Державному бюджету", - йдеться в повідомленні прес-служби.
Під час аудиту також з'ясувалося, що зазначені послуги центром не надавалися, а він лише виконував функцію технічного адміністратора інформаційних систем реєстрів, за що у 2010 р. отримав від комітету, згідно з укладеними договорами, 2,2 млн грн коштів держбюджету. Таким чином, прийняті Держкомпідприємництва управлінські рішення призвели до значних бюджетних втрат.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас