Число жертв землетрусу і цунамі в Японії перевищило 11,4 тисяч осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число жертв землетрусу і цунамі в Японії перевищило 11,4 тисяч осіб

270
Число жертв руйнівного землетрусу 11 березня і цунамі на північному сході Японії перевищило 11,4 тисяч, передає РИА "Новости" з посиланням на агентство Кіодо.
Згідно з останньою інформацією, число загиблих досягло 11,417 тисяч осіб. Раніше повідомлялося, що число загиблих ледь перевищує 11 тисяч.
Список зниклих безвісті трохи зменшився і тепер становить 16,273 тисячі осіб. Таким чином, загальне число загиблих і зниклих безвісті в результаті стихійного лиха наближається до 28 тисяч осіб.
Після землетрусу на АЕС "Фукусіма-1" була зафіксована серія аварій, викликаних виходом з ладу системи охолодження. У результаті інцидентів на АЕС було виявлено кілька витоків радіації, що змусило владу евакуювати людей з 20-кілометрової зони навколо АЕС, а також ввести заборону на польоти над станцією в радіусі 30 кілометрів.
Пізніше стала з'являтися інформація про виявлення в деяких районах Японії радіоактивних елементів, зокрема ізотопів йоду і цезію, в повітрі, морський та питній воді, а також у продуктах.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас