Для бензину марки А-95 встановили нову стелю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для бензину марки А-95 встановили нову стелю

Енергетика
1587
Уряд запровадив нову стелю для бензину марки А-95 - 9,75 гривні за літр. Але більшість трейдерів, судячи з усього, буде продавати дорожче. Вони посилаються на подорожчання нафти (у середньому за місяць на 20 доларів за барель), пальне з якої пішло зараз на ринки.
"Вчора експертно-аналітична група з питань нафторинку при Кабміні (Кабінеті міністрів - ред.) підвищила на першу декаду квітня граничні ціни на А-95 - до 9,75 гривні (було 9,5 гривні за літр), дизпаливо - до 9,25 гривні за літр (було 9 гривень)", - говорить заступник директора НТЦ "Психея" Геннадій Рябцев.
Як роз'яснив газеті "Сегодня" заступник директора департаменту нафти та газу Костянтин Бородін, державне підприємство Шебелинський нафтопереробний завод (НПЗ) другий тиждень насичує ринок бензином за оптовими цінами, що дозволяють продавати його на АЗС не вище 9,75 гривні за літр.
Директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн говорить, що Шебелинське паливо має стандарт "Євро-2", тому його беруть мало, адже іномаркам потрібен мінімум "Євро-4". А коридору ніхто дотримуватися не буде, бо трейдери не хочуть більше працювати у збиток: "Наш А-95 подорожчає до 9,9 гривні за літр, імпорт до 10,3 гривні". На думку Рябцева, по 9,75 будуть торгувати тільки ТНК і "ЛУКОЙЛ", які отримують з Росії нафту за ціною нижчою від ринкової. Правда, залишається варіант тиску на неслухняних трейдерів через великі штрафи Антимонопольного комітету України (АМКУ). Нагадаємо, що нещодавно АМКУ оштрафував 3 нефетрейдеров-імпортерів.
Як повідомлялося, уряд і власники українських НПЗ підписали меморандум про взаємне партнерство, що передбачає стабілізацію цін і збільшення переробки нафти, а також надання державою необхідних для цього умов.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас