НБУ: Виплати вкладникам "Родовід Банку" будуть повними і почнуться в квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Виплати вкладникам "Родовід Банку" будуть повними і почнуться в квітні

Валюта
1111
Виплати вкладникам "Родовід Банку" через "Ощадбанк" будуть повними, без будь-яких обмежень, і почнуться вони в квітні, після організації технічної частини процесу передачі, який може зайняти до місяця.
Про це заявив заступник голови правління Національного банку України Ігор Соркін.
"Вкладникам потрібно пояснити, що для забезпечення технічної процедури переведення вкладів необхідний час. За нашими оцінками, це займе до місяця, протягом якого будуть припинені часткові виплати, але по його закінченні вклади будуть повертатися в повному обсязі з нарахованими відсотками", - сказав Соркін.
За його словами, ті вкладники, у яких на дату початку проведення виплат ще не закінчиться термін договору, зможуть або забрати достроково свій внесок на передбачених у договорі умовах, або дочекатися його закінчення і отримати повною мірою всі відсотки та суму вкладу.
Планується, що проект відповідної постанови уряду про переведення вкладників "Родовід Банку" в "Ощадбанк" буде винесено на завтрашнє засідання уряду.
Нагадаємо, 28 березня прес-служба розповсюдила звернення голови правління "Ощадбанку" Сергія Подрєзова до вкладників "Родовід Банку", в якому йшлося, що виплату коштів вкладникам "Родовід Банку" планується почати через місяць після прийняття постанови про переведення депозитів з "Родовід Банку" у ВАТ "Ощадбанк".
"Запевняємо вас, що "Ощадбанк" докладе максимум зусиль для того, щоб провести виплати на належному рівні і забезпечити комфортні умови для вкладників "Родовід Банку". У той же час звертаємося до вас з проханням поставитися з розумінням до того, що здійснити обслуговування 240 тисяч вкладників у найкоротші терміни надзвичайно складно. Виплати планується почати в місячний термін після прийняття постанови Кабінету міністрів України", - сказав Подрєзов.
За даними Нацбанку, на 1 січня 2011 року обсяг коштів фізосіб у банку склав 3,961 млрд. грн., в т.ч. 1,320 млрд. грн. - в іноземній валюті.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас