У Києві покупку "первинки" кредитують лише 9 банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві покупку "первинки" кредитують лише 9 банків

Нерухомість
318
За даними ресурсу DOM.ria.ua, на сьогодні кредит на придбання нової квартири в Києві можна взяти тільки в 15 банках. Лише в 9 з них кредитують покупку квартир без додаткової застави у вигляді іншої нерухомості. Мінімальний розмір первісного внеску при цьому становить 30% від вартості житла, а відсоткова ставка - 18-19,5% річних.
Практично всі банки, що брати участь у програмах кредитування первинного житла, видають кредити під покупку квартир тільки в об'єктах партнерських будівельних компаній. Лише в 4 банках можна взяти кредит без прив'язки до будь-якої будівельної фірми. Максимальний термін кредитування нового житла при цьому становить 15 років.
Що стосується ситуації на вторинному ринку, то тут кредити видають майже у два рази більше банківських та інших фінансових установ, а саме 29. Це пояснюється в першу чергу відсутністю ризиків, традиційно характерних для ринку кредитування “первички”. Серед них: можливість нездачі новобудов в експлуатацію або проблеми з оформленням права власності власника на нову квартиру.
Кредит на покупку земельної ділянки під будівництво житлового будинку пропонують тільки у двох банках, під додаткову заставу і на термін до 5 років. При цьому відсоток річних у такому кредиті дуже високий - 22-26%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас