Тігіпко не відкидає ліквідації Державної податкової служби України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко не відкидає ліквідації Державної податкової служби України

Казна та Політика
6861
Віце-прем'єр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко не відкидає ліквідації Державної податкової служби України (ДПСУ). Про це він заявив на "Українському форумі", який проводить The Economist Group, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ті органи, які не будуть реформуватися, мають бути ліквідовані. Скажімо, та ж податкова може бути ліквідована шляхом злиття з митною службою і вийти на одну адміністрацію, як це працює в багатьох країнах", - сказав Тігіпко. При цьому, відповідаючи на запитання, чи буде звільнений чинний глава митної служби Ігор Калетник, він сказав: "Це питання не до мене".
Також Тігіпко запевнив, що в перспективі "не повинно бути проблем з поверненням ПДВ".
Нагадаємо, 23 березня ц.р. прем'єр-міністр України Микола Азаров висунув вимогу переглянути підходи до фіскального адміністрування податків, і спростити правила для платників податків. "Не чекаючи рішення з цього питання, вимагаю переглянути підходи до фіскального адміністрування, значно спростити правила для платників податків", - заявив Азаров на засіданні Кабінету міністрів.
Прем'єр також доручив протягом місяця подати програму реформування Податкової та Митної служби. "Нарікання викликає і робота податкових служб. Вимагаю, щоб Мінекономрозвитку, Мінфін разом з керівниками відповідних відомств подали на розгляд уряду програму реформування податкової та митної служби", - сказав тоді М.Азаров.
Відзначимо, 21 березня Президент України Віктор Янукович доручив протягом місяця підготувати і затвердити програму реформування діяльності Державної митної служби та Державної податкової служби України (ДПСУ).
Варто також відзначити, що на початку грудня 2010 р. Верховна Рада України відмовилася ліквідувати податкову міліцію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас