Тігіпко пообіцяв скоротити кількість податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко пообіцяв скоротити кількість податків

Казна та Політика
546
Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в червні має намір ініціювати зміни до Податкового кодексу з метою скоротити податковий тиск і спростити звітність для підприємців.
"У червні обіцяю вам ще один варіант змін податкового законодавства зі спрощенням бухгалтерського обліку, зі скороченням кількості податків і зборів ще раз досить серйозно", - заявив він.
Як відзначив Тігіпко, для розробки даних ініціатив залучена консалтингова компанія Ernst&Young. "Консалтингова компанія працює не за державні кошти, підприємці самі оплачують цю роботу", - повідомив він. На сьогодні цю роботу фінансує сам Тігіпко, проте він відмовився назвати суму власних витрат на даний проект.
Крім того, Тігіпко повідомив, що на нараді з асоціаціями бухгалтерів вони запропонували спростити процедуру звітності для платників єдиного податку, об'єднавши звітність з податку і по сплаті єдиного соціального внеску. Дана пропозиція також може бути внесена до ПК у червні. "Тут необхідно і далі розбиратися і усувати максимальну кількість непотрібної звітності", - вважає віце-прем'єр-міністр.
Серед інших проблемних питань Тігіпко наголосив на тому, що податківці видають листи для підприємців з роз'ясненнями щодо діяльності, що суперечать законодавству. "Сьогодні, за моїми підрахунками, понад 100 листів пішло від Податкової адміністрації, які не зареєстровані і які не мають сьогодні виходити з Податкової адміністрації за законом без юстирування. І це треба скасувати", - сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас