Знайдено найдавніші знаряддя праці на території США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знайдено найдавніші знаряддя праці на території США

83
Американські археологи встановили, що люди, які вміли користуватися кам'яними знаряддями праці, жили на території сучасних США вже 15,5 тисяч років тому.
До теперішнього часу найстарішим інструментом вважався виявлений в Орегоні скребок віком 14 тисяч років, повідомляє Lenta.ru.
Як відомо, до останнього часу найбільш стародавньою культурою на північноамериканському континенті вважалася культура Кловіс, розквіт якої настав 13,2 тисячі років тому.
У рамках нової роботи вчені виявили на території Техасу понад 15 тисяч артефактів. Зокрема, археологи знайшли шкребки зі сланцю. За словами вчених, схема їх виробництва була примітивніша від тієї, яку використовувала культура Кловіс.
Вважається, що люди Кловіс прибули в Північну Америку з Азії через перешийок, що з'єднував Аляску і Сибір. При цьому в ході міграції вони розвинули свої технології (серед них - виробництво ефективних наконечників для копій) до такого рівня, що, прибувши на територію сучасних США, винищили кілька видів тварин.
Проти цієї гіпотези свіфдчило, що прототипів наконечників в Азії виявлено не було. Крім того, ніяких слідів розвиненої культури Кловіс вчені не знайшли і в Канаді, яку люди повинні були пройти по дорозі. Нова знахідка дозволяє пояснити ці протиріччя - автори роботи вважають, що культура Кловіс могла запозичити технологію виробництва у виявленої ними культури.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас