Сьогодні жителі Землі на годину вимкнуть світло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні жителі Землі на годину вимкнуть світло

168
Сьогодні відбудеться глобальна акція "Година Землі". В останню суботу березня о 20:30 за місцевим часом близько 3,8 тис. міст по всьому світу на одну годину відключать світло і таким чином зроблять свій внесок у боротьбу з потеплінням клімату.
Акції "Година Землі" дали старт у Сіднеї (Австралія) в 2007 році. Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилися понад 100 мільйонів людей у 35 країнах світу.
В Україні "Година Землі" прийшла у 2009-му. Тоді акцію підтримували 16 міст, через рік їх стало більше 20, а сьогодні буде 28.
Як повідомляє Всесвітній фонд природи, в багатьох містах України сьогодні пройдуть концерти при свічках. У Києві в Центрі сучасного мистецтва М17 головними гостями будуть Дмитро Шуров (pianoboy) і група "Бахрома". Крім того, фан-клуб Майкла Джексона приготував візуалізацію поеми про Землю. Декілька столичних ресторанів сьогодні ввечері вирішили провести вечері при свічках, а також готувати страви, які не потребують використання електронагрівальних приладів.
В Одесі вуличний концерт при свічках відбудеться в центрі міста. Після виступу музичних колективів (Anniebri, Олександр Захаров і група "Зоря") відвідувачів порадує фаєр-шоу. Наприкінці концерту одесити зможуть написати свої зобов'язання перед природою Землі на 60 різнокольорових ліхтариках, які будуть запущені в небо.
У Полтаві усіх бажаючих запрошують до парку Перемога на вечір тротуарної астрономії. Після вимикання світла присутні будуть спостерігати за зоряним небом.
В Енергодарі організовано виступ ролерів при свічках, а в селищі Токарі відбудеться змагання з нічного орієнтування.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас