Чоловіки і жінки по-різному реагують на розрив стосунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чоловіки і жінки по-різному реагують на розрив стосунків

120
Жінки і чоловіки по-різному переживають любовні розчарування. Дослідження показало: чоловікові може бути достатньо всього однієї секунди, щоб порвати емоційний зв'язок з партнеркою. А ось жінка може роками переживати, думаючи, що ж вона зробила не так, пише The Daily Mail.
Так, під час опитування в два рази більше жінок, ніж чоловіків, зізналися: вони робили помилки у стосунках (44% проти 20%). Експерт зі взаємин Жан Ханна Едельштейн пов'язує дану статистику з особливістю жіночої психіки. За її словами, жінки відчувають відповідальність за емоційну складову стосунків, вони схильні копатися в пошуках причин розриву.
Для порівняння: чоловіки ж частіше ставлять питання "Чого їм (жінкам) не вистачало для нормального життя?" Лише мала частка чоловіків шкодувала про події, одночасно підкреслюючи, що подібний прояв емоцій не для чоловіків.
Щоб розібратися в цьому питанні, експерти з Північно-західного Університету в Чикаго провели телефонне опитування 370 осіб, цікавлячись, яке найсильніше розчарування спіткало людей у житті. Більшість людей називали невдалі романтичні стосунки. Далі за популярністю йшли сімейні проблеми (16% мріяли б ніколи не сваритися з близькими людьми). Помилки в навчанні терзали 13% опитаних, в кар'єрі - 12%. Грошові проблеми турбували 10% респондентів, а помилки у вихованні дітей - 9%.
Керівник дослідження професор Ніл Роез констатує: "Розчарування може бути і хорошим моментом, якщо використовувати його, як урок. Також треба розуміти, що тривалі переживання говорять про тугу за втраченими можливостями. Або ж людина програє в голові те, як потрібно було поступити в тій ситуації".
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас