Тимошенко прогнозує гучний скандал у разі ІРО "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко прогнозує гучний скандал у разі ІРО "Нафтогазу"

Фондовий ринок
304
Юлія Тимошенко прогнозує крупний гучний скандал в разі, якщо Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" здійснить первинне публічне розміщення акцій (IPO).
Про це вона сказала журналістам в міжнародному аеропорту "Київ (Жуляни)", відповідаючи на питання Українських Новин.
"Я думаю, що в Україні назріває справжній корупційний скандал саме тому, що нашу національну цінність - газотранспортну систему - разом зі сховищами, разом зі всім державним видобутком газу - а це і є "Нафтогаз" - сьогодні хочуть так само, як і "Укртелеком", в тіні частково приватизувати", - заявила вона.
ТакожТимошенко звинуватила представників нинішньої влади у намірі привласнити частину акцій "Нафтогазу".
"Те, що зараз вони (влада) збираються частину акцій переписати на себе і за це практично нічого не заплатити, - це, безумовно, злочин", - заявила Тимошенко.
Тимошенко назвала НАК безцінною компанією і зазначила, що, за її оцінкою, якби з нуля довелося будувати таку ж систему якою володіє "Нафтогаз", це обійшлося б в більше ніж 150 млрд доларів.
Як повідомляло агентство, Президент Віктор Янукович вважає за доцільне здійснення первинного публічного розміщення акцій "Нафтогазом" для залучення коштів на розвиток.
"Нафтогаз" розраховує вийти на IPO в 2012-2013 роках.
За словами голови правління НАКа Євгена Бакуліна, компанія доки не визначилась із біржовим майданчиком, а також з тим, куди направляти кошти відIPO: на погашення кредитів або на розвиток компанії.
"Нефтегаз" є монополістом по транспортуванню газу по транзитних газопроводах, монополістом по транспортуванню нафти по нафтопроводах, а також найбільшим добувачем нафти і газу в Україні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас