Ощадбанк почав підготовку до виплат вкладникам Родовід Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк почав підготовку до виплат вкладникам Родовід Банку

Кредит&Депозит
1285
Державний ощадный банк України (Ощадбанк) почав підготовку до виплат вкладникам проблемного підконтрольного уряду Родовід Банку (обидва Київ), повідомив глава правління Ощадбанку Сергій Подрезов.
"Постанова Кабінету міністрів (про переведення вкладників Родовід Банку до Ощадбанку) у стадії узгодження. Найближчими днями буде підписання. Початок виплат планується у місячний термін після підписання постанови Кабміну", - сказав він у відеозверненні, розміщеному на веб-сайті кредитно-фінансової установи.
Банкір підкреслив, що планується переведення до Ощадбанку всіх зобов'язань перед вкладниками - фізичними особами Родовід Банка, включаючи заборгованість із виплати відсотків.
Подрезов пообіцяв, що вкладники Родовід Банку зможуть отримати інформацію про час і місце проведення виплат у контакт-центрах Ощадбанка. В той же час він попросив клієнтів Родовід Банку бути терплячими, оскільки вирішення проблеми зажадає часу.
"Процес переведення та організація початку виплат вимагає певного часу. Просимо вас поставитись із розумінням, що в один день 240 тис. вкладників-фізосіб обслужити буде вельми складно", - зазначив він.
Ощадбанк заснований у 1991 році. Всі його акції належать державі. За даними Нацбанку України, на 1 січня 2011 року за розміром загальних активів (59,019 млрд грн.) банк займав третє місце серед 175 діючих у країні банків.
Родовід Банк (раніше - АКБ "Персональний комп'ютер") заснований у 1990 році. В ході антикризової програми рекапіталізації банків у власність держави перейшло 99,9907% фінустанов.
На 1 січня 2011 року за розміром загальних активів Родовід Банк займав 20-е місце (10,48 млрд грн.): сукупні зобов'язання фінустанови складали 9,326 млрд грн., чистий збиток у 2010 році - 4,264 млрд грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас