Швидкісний трамвай: оприлюднено схему, за якою відмили 30 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швидкісний трамвай: оприлюднено схему, за якою відмили 30 млн

Кримінал
1454
24 березня в Подільському суді відбулося попереднє судове слухання про розтрату грошей при будівництві швидкісного трамваю.
Сума збитку - одна з найбільших: 23 млн. грн. при загальній вартості реконструкції швидкісного - 420 млн. грн, пише газета Сегодня.
Серед підозрюваних - заступник гендиректора "Київпастрансу" з будівництва Володимир Асадчий, екс-начальник "Київміськбуду-2" Сергій Кущ, голова Наглядової ради підприємства "Експериментальний завод залізобетонних шпал" Олександр Падалко і керівник цього ж заводу Володимир Яровий. Також співзасновник фірми - постачальника будматеріалів "Сервіс Індастрі Груп" Олег Куликов. Під час 9-місячного слідства всі, крім Падалка (на підписці), були в Лук'янівському СІЗО під арештом.
Підсудним інкримінують чотири статті КК: шахрайство в особливо великих розмірах, створення злочинної організації; привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном, використовуючи службове становище. Крім цього, відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом. Якщо провина підсудних буде доведена, їм світить до 12 років в'язниці.
За версією прокуратури, організатором змови виступив Володимир Асадчий. Його звинувачують у тому, що він завищував ціни на щебінь і скріплення для шпал. Гроші КМДА надходили на рахунок "Київпастрансу", який переводив їх генпідряднику будівництва - "Київміськбуду-2", очолюваному Сергієм Кущем. Саме це підприємство розподіляло гроші між постачальниками. Потім нібито в гру вступали Володимир Яровий та Олександр Падалко, їхній завод виготовляв шпали.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас