Психологи: Улюблена їжа рятує від журби й самотності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Психологи: Улюблена їжа рятує від журби й самотності

113
Психологи з Університету Буффало вирішили позмагатися з дієтологами, заявивши, що картопляне пюре, макарони, сир, м'ясний рулет і інші продукти, які вважаються шкідливими для артерій і фігури, насправді виступають у ролі так званого "комфортного харчування". Подібне харчування підтримує емоційний фон людини, її настрій. Особливо це працює для самотніх людей.
Згідно з дослідженням, деякі люди борються з самотністю, сидячи перед телевізором, фантазуючи про взаємини зі знаменитістю або героєм фільму, перебираючи подарунки або фотографії рідних. Проте для когось їжа може стати найкращим засобом від журби.
Проведений експеримент виявив, яким чином раціон впливає на наше почуття самотності. Так, вчені попросили групу добровольців відтворити в пам'яті сварку з близькою людиною і поділитися цим. Після чого було потрібно розповісти про улюблені страви і продукти харчування. А ось контрольна група отримала іншу установку - емоційно нейтральне письмове завдання.
Наприкінці психологи оцінили, наскільки самотніми відчували себе учасники експерименту. Результат виявився таким: навіть простий спогад про улюблену їжу (іноді це була страва, яку готували в дитинстві), допомагав знизити гостроту почуття самотності й депресії.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас