Київську гречку з'їли росіяни і білоруси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київську гречку з'їли росіяни і білоруси

Аграрний ринок
282
Посіви гречки в поточному році будуть збільшені в два рази в порівнянні з попереднім роком, заявив голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк.
"Ми робимо висновки - цього року у два рази збільшимо посіви гречки, жита, проса... Не може підприємство щорічно вирощувати тільки сою і соняшники", - заявив він на прес-конференції в Києві.
При цьому керівник області зазначив, що для задоволення потреб жителів столиці і Київської області необхідно 8 тис тонн гречки, а в 2010 році в області було вирощено 16 тонн цієї крупи. А.Присяжнюк пояснив дефіцит гречки в столичному регіоні тим, що на неї є попит на ринку, в тому числі в інших державах, зокрема, в Білорусі та Російської Федерації.
За його словами, Київська область укладає договори з підприємствами про те, які обсяги сільськогосподарських культур вони будуть вирощувати в поточному році.
Разом з тим, Присяжнюк не зміг відповісти на запитання про те, якою може бути ціна на гречку врожаю поточного року. За його словами, це буде залежати в першу чергу від погодних умов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас