В Одесі починається будівництво глибоководного випуску стічних вод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі починається будівництво глибоководного випуску стічних вод

Казна та Політика
398
В Одесі починається реалізація проекту з будівництва глибоководного випуску стічних вод від станції біологічної очистки "Північна" вартістю більше 0,5 мільярда гривень, повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Віктор Тихонов.
"Ми провели переговори з генпідрядником щодо цього проекту, він готовий починати будівництво в цьому році, вкладаючи свої гроші... Держбюджет виділить кошти на реалізацію проекту в найближчі місяці", - зазначив Тихонов.
Він також підкреслив, що будівництво почнеться "в найближчі дні", а протягом місяця підприємство отримає спеціальні труби з Норвегії, необхідні для реалізації проекту.
Як повідомив власник компанії "Інкор", яка є генеральним підрядником проекту, Руслан Тарпан, загальна кошторисна вартість проекту, затверджена Кабміном, становить 585 мільйонів гривень.
У свою чергу заступник голови Одеської обладміністрації Олександр Малін повідомив агентству, що проект передбачає прокладку труби на 4,5 кілометра від берега.
"Причому труба буде прокладатися не по дну, а нижче морського дна, щоб її не могли зачепити якорями або ще якось пошкодити. До того ж, прокладка труби в морі має вкластися в одну морську навігацію. Подібних проектів у Європі - не більше 4", - сказав Малін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас