Присяжнюк пояснив, чому у Києві не було гречки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк пояснив, чому у Києві не було гречки

Аграрний ринок
388
Присяжнюк пояснив дефіцит гречки в київському регіоні тим, що на неї є попит на ринку, зокрема в інших державах - Білорусі та Російській Федерації.
При цьому керівник області зазначив, що для задоволення потреб жителів столиці та Київської області необхідно 8 тис. тонн гречки, а в 2010 році в області було вирощено 16 тонн цієї крупи.
"Ми робимо висновки - цього року удвічі збільшимо посіви гречки, вывса, проса... Не може підприємство щорічно вирощувати лише сою і соняшники", - заявив він.
За його словами, Київська область укладає договори із підприємствами про те, які об'єми сільськогосподарських культур вони вирощуватимуть в поточному році.
В той же час, Присяжнюк не зміг відповісти на питання про те, якою може бути ціна на гречку урожаю поточного року. За його словами, це залежатиме, перш за все, від погодних умов.
Нагадаємо, київська влада заявила, що ажіотаж довкола попиту на гречку пішов на спад. Раніше голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкын передав Києву 300 тонн гречки, заявивши, що Харківщині гречки вистачить до наступного урожаю. Пізніше Харків передав Києву ще 400 тонн гречаної крупи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас