На монети з дна київських фонтанів будуть купувати книжки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На монети з дна київських фонтанів будуть купувати книжки

125
Лише на Майдані з фонтанів на місяць можна зібрати три тисячі гривень.
"До нас часто звертаються громадяни з пропозиціями, як з користю витратити гроші зі столичних фонтанів. Пропонують купити, наприклад, книжки для міських бібліотек, які вже 4 роки не поповнювали свої фонди. А також купити скрипки, гітари або піаніно для музичних шкіл. Художні школи потребують мольбертів, фарб і пензлів", - розповів голова комісії з культури Київради Олександр Бригинець, пише газета Сегодня.
Ще один варіант - упорядковувати якісь місця і ставити там таблички: "Це зроблено на гроші туристів і киян". Бригинець говорить, що скоро проект рішення про використання фонтанних грошей розгляне Київрада.
Офіційно в "Київводоканалі" не змогли сказати, скільки грошей можна знайти на дні столичних фонтанів. Але неофіційно співробітники зізналися, що тільки на Майдані на місяць можна виловити три тисячі гривень. "Там і копійки, і євроценти, і ще якісь валюти. Ну куди діваємо? Щось собі забираємо, щось залишається", - сказала одна зі співробітниць. На таку суму можна купити 4 скрипки (з урахуванням, що одна коштує 700 гривень) або 10 мольбертів (один мольберт - 300 гривень).
У столичних ТРЦ, де є фонтани, також збирають урожай монетки. "Раз на тиждень ми робимо чистку фонтанів. Дістаємо звідти всі монети, і віддаємо на благодійність. Купуємо дитячим будинкам Києва і Київської області продукти. У середньому виходить 400-500 гривень. Сума невелика, але хоч якось допомогти можна", - розповіла начальник рекламного відділу ТЦ "Глобус" Валентина Радіонова.
Як розповіли у "Київводоканалі", фонтани в столиці традиційно запрацюють у травні. Найближчим часом почнеться їх підготовка до сезону. Крім того, цього року планується почати робити нові фонтани - на Льва Толстого, Софійській, Європейській та Львівській площах.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас