Азаров - Табачнику: Не знаходиш спільну мову з людьми, бери шинель - іди додому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров - Табачнику: Не знаходиш спільну мову з людьми, бери шинель - іди додому

Казна та Політика
731
Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що не буде захищати міністра освіти Дмитра Табачника, якщо він не виправить ситуацію у своїй галузі.
Про це він заявив, виступаючи перед учасниками шостого з'їзду Федерації профспілок України.
Зокрема, учасники з'їзду передали Азарову кілька записок щодо ситуації з незабезпеченням підняття зарплат працівникам освіти. "Ну, добре, що ви захищаєте Табачника. Я його теж захищав до певного часу. А ось після того, як ви прийшли до Кабінету міністрів, я йому сказав: якщо ти зі своїми людьми не можеш знайти спільну мову, то бери шинель - йди додому", - сказав Азаров.
Азаров підкреслив, що такі ж слова може сказати на адресу будь-якого іншого міністра. На його думку, кожен член уряду повинен відстоювати інтереси своєї галузі. "Коли він починає розповідати: "Я п'ять разів звертався до міністра фінансів..." Та хоч двісті п'ятдесят разів звертайся - ти повинен, якщо ти в цьому впевнений, ти на кожному засіданні Кабінету міністрів повинен відстоювати, доводити, переконувати (свою точку зору, - ред.). Якби ти таку позицію займав, ти б її вирішив. От після вчорашніх подій і після ваших маніфестацій я подумав, а чи варто мені його захищати далі", - сказав Азаров.
Як повідомлялося, 23 березня Азаров зробив суворе попередження Табачнику за незабезпечення підняття зарплат педагогам.
"Пікетування Кабінету міністрів України вчителями з вимогами, які насправді уряд розглянув і задовольнив вже три місяці тому, - це констатація безвідповідальності профільного міністра та місцевих адміністрацій, які фінансують заклади освіти. Чому Ви чекали протестів людей найблагороднішої професії, до яких ми повинні ставитися з особливою увагою та повагою?", - запитав Азаров у міністра.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас