Кабмін відклав проведення пенсійної реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін відклав проведення пенсійної реформи

Казна та Політика
1643
Кабінет міністрів України відклав проведення пенсійної реформи, з огляду на те, що уряд хоче отримати підтримку суспільства. Таку заяву сьогодні на з'їзді профспілок зробив прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє прес-служба Федерації профспілок України.
Прем'єр-міністр пояснив, що урядові пропозиції "зав'язані з МВФ", залежність від фонду була більшою в 2010 р. з огляду на величезний дефіцит Пенсійного фонду, наприклад, у березні минулого року доходи його складали 6 млрд грн, борги - 8 млрд. "Сьогодні ситуація змінилася, ми можемо дозволити собі вести переговори з МВФ, а то й відмовитися від кредиту, хоча Україні це буде дуже невигідно", - сказав Азаров.
Нагадаємо, 20 грудня 2010 р. Кабінет міністрів вніс до ВР законопроект про заходи з проведення пенсійної реформи в Україні. Зокрема, законопроектом пропонується "поступово підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на 6 місяців, починаючи з 1 лютого 2011 р., для чоловіків, що працюють на державній службі, - до 62 років з 2013 р."
Крім того, вік жінок для отримання державної соціальної допомоги підвищиться з 58 до 63 років. Для отримання пенсії за віком, згідно з законопроектом, мінімально необхідний страховий стаж підвищиться втричі - з 5 до 15 років. Також, згідно із законопроектом, буде збільшена вислуга років для отримання пенсій військовослужбовцям, які звільняються через реформу Збройних сил України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас