НРКЕ відклала питання підвищення цін на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НРКЕ відклала питання підвищення цін на газ для населення

Енергетика
614
Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) не внесла до сьогоднішнього порядку денного питання про підвищення тарифів на газ для населення.
Як повідомив представник комісії, перенесення розгляду даного питання пов'язане з відсутністю узгодження з боку профспілок. При цьому він не зміг уточнити, коли регулятор зможе повернутися до даного питання.
Як відзначили в прес-службі НКРЕ, згідно з тристоронньою угодою між урядом, роботодавцями та профспілками, корекція тарифів на газ для населення не вимагає офіційного погодження з боку профспілок.
У той же час в прес-службі офіційно не коментують причин невнесення даного питання до порядку денного.
Нагадаємо, раніше НКРЕ вже відкладала розгляд цього питання з 17 на 24 березня, - тоді причиною перенесення була відсутність додаткової обґрунтовуючої документації для перегляду тарифів.
Раніше НАК "Нафтогаз України" заявив, що відразу після закінчення опалювального сезону має намір підвищити тарифи на газ для населення на 26%, однак потім її ж і спростував.
Відзначимо, що в собівартості житлово-комунальних послуг газ займає близько 50%. Таким чином, підвищення ціни на газ для підприємств ТКЕ рано чи пізно все одно призведе до зростання тарифів на житлово-комунальні послуги.
Згідно поректи угоди з МВФ, до 15 квітня НКРЕ планує підвищити на 20% ціни на газ для населення і на 26% - тарифи на опалення. При цьому з 30 червня ціни на газ для населення зростуть ще на 10%, а тарифи на опалення з 1 жовтня - на 26%.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас