Тігіпко пропонує продати частину української ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко пропонує продати частину української ГТС

Енергетика
2857
Віце-прем'єр-міністр, лідер парії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко пропонує відмовитися від державної власності на українську газотранспортну систему.
"Зберегти статус ключового транзитера Україна зможе тільки в тому випадку, якщо оперативно запропонує реальну схему акціонування газотранспортної системи за участю європейських енергетичних концернів і Газпрому", - цитує заяву Тігіпка прес-служба партії "Сильна Україна".
"Лівія, яка була одним з найбільших постачальників нафти і газу до Європи, на тривалий час виведена з гри. Можуть виникнути питання і з постачаннями палива з інших арабських країн. З політичних міркувань може бути припинена атомна генерація. Все це поверне східному напрямку пріоритетну роль у забезпеченні Євросоюзу енергією. У таких умовах Україні необхідно зробити все можливе, щоб зростаючий потік експорту російського газу та інших видів палива в країни ЄС пішов саме через нашу територію", - поділився міркуваннями віце-прем'єр.
Тігіпко звернув увагу на те, що поки Захід зайнятий військовою кампанією проти Муаммара Каддафі, російський прем'єр Володимир Путін продовжує розширювати число учасників проекту "Південний потік". "Енергетична дипломатія Росії дуже ефективна, і обставини їй сприяють", - вважає лідер партії "Сильна Україна".
Нагадаємо, що міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив про намір розмістити частину акцій НАК "Нафтогаз України" на західних фондових біржах.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас