Азаров: Україна збільшить видобуток власної нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна збільшить видобуток власної нафти

Енергетика
336
Україна збільшить видобуток власної нафти. Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров на національних зборах депутатів рад усіх рівнів від Партії регіонів.
"Цього року ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб розпочати розвідку нових родовищ, а від розвідки до освоєння, як відомо, минають роки. Але така робота почалась, вона буде вестися, і ми, безумовно, будемо збільшувати видобуток нафти", - підкреслив Азаров.
Він додав, що зараз Україна видобуває приблизно 2 млн тонн власної нафти і разом з тим наш внутрішній ринок приблизно на 60% складається з імпортних нафтопродуктів. За його словами, якби Україна видобувала хоча б половину від необхідної кількості нафти, а частина нафтопродуктів власного виробництва на ринку становила хоча б 70%, тоді Уряд міг би впливати на цінову ситуацію на ринку нафтопродуктів.
Разом з тим Глава Уряду розкритикував необґрунтовані вимоги опозиції негайно збільшити видобуток нафти.
"Наші критики кажуть: треба збільшувати видобуток власної нафти. А давайте разом будемо збільшувати! Щоб збільшити видобуток нафти приблизно на 1 мільйон тонн, треба вкласти приблизно 10 мільярдів доларів і працювати кілька років", - підкреслив Прем'єр.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас