Партія регіонів назвала Олександра Попова кандидатом у мери Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партія регіонів назвала Олександра Попова кандидатом у мери Києва

Казна та Політика
258
Про те, що Партією регіонів прийнято рішення висунути кандидатом у мери Києва нинішнього голову Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександра Попова, повідомив вчора інформагентству "Українські новини" перший заступник голови партії Володимир Рибак. "Ми сподіваємося, що прийде час, і кияни підтримають Олександра Павловича Попова, а в нього немає іншого виходу, як своєю працею переконати нас, киян, що він - саме та людина, яка здатна змінити місто", - заявив Рибак.
Як відомо, чергові вибори мера і депутатів Київради мають відбутися навесні 2012 року. Втім, за словами Володимира Рибака, вони можуть бути перенесені на осінь і проводитися одночасно з парламентськими.
Варто зазначити, що в листопаді 2010 року посаду мера Києва втратила свою значимість у керівництві столицею. Президент Віктор Янукович підписав указ # 1037/2010, яким розділив посади міського голови і голови КМДА. Нагадаємо, згідно з рішенням Конституційного суду від 25 грудня 2003 року, КМДА може очолювати лише кандидат, який переміг на виборах мера. Проте оскаржувати указ Віктора Януковича в Конституційному суді нинішній мер Києва Леонід Черновецький не став.
Заступник глави фракції УДАР Віталія Кличка в Київраді Наталія Новак вважає, що боротьба за посаду мера столиці в 2012 році буде не менш напруженою, ніж раніше. "Не маючи впливу на Київраду, главі КМДА дуже важко вирішувати багато питань. Я думаю, пост мера, як і раніше, привабливий, і в Партії регіонів зацікавлені, щоб обидві посади займала одна людина", - сказала Новак.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас