Деякі штати США намагаються повернути золотий стандарт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деякі штати США намагаються повернути золотий стандарт

Банківські метали
2644
Магазини в Солт Лейк Сіті скоро почнуть приймати надруковані в США золоті монети: Сенат штату Юта схвалив закон, який прирівнює золото і срібло до грошових засобів, повідомляє Financial Times. Таким чином, штат демонструє свою недовіру до політики ФРС США.
Зараз новий закон про вільне ходіння золота як грошового засобу перебуває на розгляді губернатора штату. Закон передбачає відмову штату від податку на золото - до сьогоднішнього дня податок на нього існував, тому що дорогоцінний метал розцінювався як актив, а не як засіб для оплати товарів і послуг. Втім, доти, доки буде існувати ще й державний податок на золото, звичайні долари США все-таки будуть мати перевагу.
Ця спроба Юти перейти до золотого стандарту - своєрідне нагадування про те, що ослаблення грошової політики, яке ФРС проводить з 2007 р., завоювало ЦБ США більше ворогів, ніж друзів. За даними Gallup, з 2003 по 2009 рр. кількість людей, переконаних, що ФРС "добре" або "чудово" справляється зі своїми обов'язками, впала з 53% до 30%. "ФРС розглядається, як зброя несправедливості: коли люди чують фразу "занадто великий, щоб впасти", вони думають, що вони самі "занадто маленькі, щоб дочекатися допомоги", - розмірковує Вінсент Рейнхарт, колишній працівник ФРС. Раніше цього місяця президент Федерального банку Нью-Йорка Біл Дадлі приїхав в один з округів Нью-Йорка - Квінс і спробував переконати публіку в тому, що ФРС діє на благо суспільства.
"Навіть незважаючи на те, що ціни на продукти харчування та бензин зростають, сьогодні ви можете купити iPad2 за ціною iPad1, але при цьому iPad2 вдвічі потужніше", - умовляв присутніх Дадлі. "Я не можу з'їсти iPad", - почув він похмуру відповідь публіки. Деякі консерватори в США переконані, що глава відомства Бен Бернанке сприяв девальвації долара. У результаті вже кілька інших штатів розглядають можливість зміни законів подібно Юті.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас