Оштрафовані за змову нафтотрейдери підуть до суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оштрафовані за змову нафтотрейдери підуть до суду

Енергетика
742
Нафтотрейдери, звинувачені в бензиновій змові і оштрафовані, не згодні з рішенням Антимонопольного комітету і мають намір звернутися до суду. У комітеті судового процесу не бояться.
За словами прес-секретаря Shell Анни Думанської, в її компанії вважають, що для винесення рішення про штраф не було достатніх юридичних і економічних обґрунтувань. Про це повідомляє Коммерсант-Україна.
"Зростання цін на нафтопродукти в грудні було пов'язане з подорожчанням нафти на світових ринках. А всі оштрафовані компанії є чистими імпортерами, що закуповують паливо за цінами, прив'язаними до світових котирувань", - розповіло джерело в компанії Континіум, що управляє мережею WOG.
Партнер юридичної компанії Astapov Lawyers Олег Мальський вважає, що у нафтотрейдерів високі шанси домогтися скасування штрафів у суді. "Прикладів, коли суди скасовували штрафи, достатньо як в Україні, так і в інших країнах. Цьому сприяє специфіка бізнесу: адже ціни на стелах АЗС є публічними, і будь-яка компанія може їх корегувати під себе", - відзначає він.
В АМКУ судів не бояться. "Коефіцієнт взаємної кореляції між тими трьома трейдерами, яких ми оштрафували, був 0,98. А процеси вважаються пов'язаним при коефіцієнті 0,75. Тому ми вважаємо, що вони оштрафовані справедливо", - заявив уповноважений АМКУ Микола Бариш.
У січні Антимонопольний комітет відкрив справу про різке підвищення цін на бензин компаніями Лукойл-Україна (Київ), Окко-Нафтопродукт (Львів), Континент Нафто Трейд (Луцьк, бренд WOG), Альянс Холдинг (Київ, бренд Shell) і Кершер (Київ, входить до групи ТНК-ВР).
Нагадаємо, трьох нафтотрейдерів оштрафували на 150 млн. грн. Винними у змові визнані Континент Нафто Трейд, Альянс Холдинг і Окко-Нафтопродукт. Щодо двох інших компаній розслідування триває.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас