Акімова: Альтернативи пенсійній реформі немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акімова: Альтернативи пенсійній реформі немає

300
В адміністрації президента не мають наміру відмовлятися від пенсійної реформи, заявляє перший заступник глави АП Ірина Акімова.
"Світовий досвід показує - немає альтернативи пенсійній реформі... Тому нам необхідно ґрунтовно попрацювати над модернізацією пенсійної системи, виважено підійти до впровадження другого накопичувального рівня", - заявила І.Акімова на IV з'їзді Федерації профспілок України в Києві.
У той же час голова Федерації профспілок України, народний депутат (фракція Партії регіонів) Василь Хара піддав різкій критиці запропонований проект пенсійної реформи. "Про пенсійну реформу: це взагалі світовий скандал", - заявив він, виступаючи на з'їзді.
"Саме Федерація профспілок України припинила прийняття антинародного законопроекту щодо пенсійної реформи", - сказав він, підкресливши, що в цьому законопроекті "реформами і не пахне".
За словами В.Хари, "фінансові проблеми повинні вирішуватися фінансовими механізмами". Зокрема, на його думку, для погашення дефіциту пенсійного фонду потрібно в першу чергу виводити економіку з тіні, а також збільшувати кількість робочих місць, підвищувати заробітні плати.
Голова ФПУ зазначив, що зараз Україна знаходиться на передостанньому місці в Європі за рівнем заробітної плати, випереджаючи у цьому списку лише Молдову.
Як повідомлялося, віце-прем'єр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко заявив, що без проведення пенсійної реформи Міжнародний валютний фонд припинить кредитування України.
Як відомо, пенсійна реформа, зокрема, передбачає підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас