ДПС: "Спрощенка" не повинна використовуватися як вид ухилення від сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПС: "Спрощенка" не повинна використовуватися як вид ухилення від сплати податків

Казна та Політика
1292
Спрощена система оподаткування не повинна використовуватися як вид ухилення від сплати податків. Про це заявив заступник голови Державної податкової служби України Олександр Клименко.
Він відзначив зростання ділової активності в країні. Так, за словами заступника голови ДПС, кількість фізосіб-підприємців на 1 січня 2010 року склала 2,65 млн осіб, а на 1 січня 2011 - 2,7 млн.
При цьому Клименко відзначив, що на сьогодні в Україні офіційно зареєстровано 1 млн 100 тис. фізичних осіб-підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування. З них 700 тис. жодного разу не мали відносин з юридичними особами - підприємствами та іншими суб'єктами реального сектора економіки. "Їх не торкнуться зміни, які вводяться Податковим кодексом з 1 квітня 2011 року", - запевнив чиновник.
Разом з тим, з 400 тис. підприємців, які мали такі відносини, 170 тис. працювали на тих же підприємствах, яким і надавали різні послуги - з бухгалтерського обліку, аудиту, консалтингу тощо.
"Це типові схеми ухилення від оподаткування, в результаті яких до бюджету не надійшло майже 1 млрд грн податків на доходи фізичних осіб і 2 млрд єдиного соціального внеску, - зазначив Клименко. - Такі підприємці, ймовірно, припинять свою діяльність і залишаться найманими працівниками, якими вони фактично і були".
Щодо інших 230 тис. підприємців, то, за словами чиновника, вони повинні визначитися, за якою системою оподаткування краще працювати.
"Мова не йде не про закриття їхнього бізнесу, а про вибір системи оподаткування і для цього податкова служба надає різноманітні консультаційні послуги на місцевому рівні. Ця робота буде продовжуватися, поки всі питання не будуть зняті. Представники малого і середнього бізнесу, які працюють чесно і відкрито в законодавчому полі, не постраждають від нововведень, впроваджених Податковим кодексом", - підкреслив Клименко.
Він також повідомив, що в січні-лютому цього року в місцевих бюджетах надходження від податку з доходів "спрощенців" становили менше 2% - 161 млн грн з 8,1 млрд.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас