Кабмін встановив 20% надбавку педагогам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін встановив 20% надбавку педагогам

Казна та Політика
2329
Кабінет Міністрів встановив надбавки педагогічним працівникам дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів I-III рівнів акредитації, інших установ і закладів незалежно від відомчого підпорядкування.
Відповідну постанову Уряд ухвалив на засіданні 23 березня, повідомила прес-служба КМУ.
Надбавка педагогічним працівникам встановлена в розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати). Надбавка встановлюється на весь обсяг навчального навантаження, що виконується працівником.
Прийнята постанова розширює перелік педагогічних працівників, які будуть отримувати надбавку, і дозволить ліквідувати соціальну нерівність в оплаті праці серед педагогічних працівників навчальних закладів.
Разом з тим Уряд визнав такою, що втратила чинність, постанову від 5 жовтня 2009 року №1130 "Про встановлення надбавки вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам, майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I-III рівнів акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам і заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників".
Реалізація постанови буде сприяти підвищенню якості освіти шляхом стимулювання педагогічних працівників усіх навчальних закладів та зніме соціальну напругу в колективах, що виникла після введення в дію вищезгаданої постанови від 5 жовтня 2009 року №1130.
Постанова набирає чинності з 1 вересня 2011 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас