У Єкатеринбурзі встановлять пам'ятник Джуліану Ассанжу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Єкатеринбурзі встановлять пам'ятник Джуліану Ассанжу

52
У Єкатеринбурзі буде встановлений тимчасовий пам'ятник засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу. Церемонія відкриття меморіалу призначена на 23 березня і відбудеться о 17:00 за місцевим часом на Греблі Міського ставка на річці Ісеть, повідомляє URA.RU.
Авторами проекту пам'ятника Ассанжу є представники арт-руху "Старий Букашкін". Меморіал буде встановлений у рамках акції "Тимчасові пам'ятники героям Інтернету". Як тільки скульптура буде встановлена, її поява буде задокументована, а потім зображення проекту можна буде побачити в Мережі.
"Тимчасові пам'ятники героям інтернету з моменту потрапляння в глобальну мережу вже починають жити своїм життям. Багато пам'яток забороняються, руйнуються, купуються і продаються, а тимчасові пам'ятники героям інтернету живуть вічно і нагадують про тлінність матеріального світу", - вважають в русі "Старий Букашкін".
Раніше представники "Старого Букашкіна" вже встановлювали в Єкатеринбурзі тимчасові пам'ятники. Так, наприклад, 1 лютого в місті з'явився меморіал, присвячений букві Е. Пізніше арт-рух поставили пам'ятник букві Н, а також Зайцекоту.
На початку березня 2011 року, коли в Росії був прийнятий закон "Про поліцію", арт-група планувала поставити тимчасовий пам'ятник під назвою "Метаморфоза" - на меморіалі були зображені міліціонер і поліцейський, які цілуються (інсталяція відсилає до роботи художника-граффітіста Бенксі " констеблі, які цілуються"). Однак у підсумку самі художники відмовилися від цієї ідеї, тому що вважали, що громадськість не готова до появи такого монумента.
Тимчасові пам'ятники "Старого Букашкіна" виготовляються з простих і легких матеріалів, таких як картон і папір. Таким чином, їх легко принести на місце установки, а потім деінсталювати.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас